Poziom chemii w jedzeniu oraz skażenia powietrza jest z roku na rok coraz wyższy.Chłoniemy wraz z pożywieniem wielkie ilości czynników trujących. Lista składowych z pierwszą literką E używanych w potrawie jest dominująca.Nie ma się co dziwić, że częściej chorujemy, a alergia jest chorobą prawie wszystkich. By zminimalizować działanie czynników uczulających zobligowani jesteśmy mieszkać w warunkach sterylnych. Izolujemy się od bakterii i kurzu. W domu źródłem rozprzestrzeniania alergenów są kaloryfery. Gromadzący się na nich kurz, który jest stale podgrzewany źle wpływa na otaczające nas powietrze. Zastosowane w grzejnikach stalowych radiatorów i grilla uniemożliwia prosty dostęp, a w konsekwencji i odkurzanie grzejnika. Specjalnie w tym celu zostały stworzone kaloryfery Hygiene. Typy te są pozbawione radiatorów i kratek, czyli elementów, które do tej pory zasłaniały, czy wręcz uniemożliwiały odkurzanie. Przy grzejnikach z wersji higienicznej nie ma w standardzie zawieszeń. Należy je zamówić dodatkowo. Zawieszenia do kaloryferów higienicznych są dość szerokie, pozwalają na prosty dostęp do znajdującej się z tyłu płyty kaloryfera. Higieniczne grzejniki występują w wersji jedno, dwu i trzy płytowej. I tak jak w standardowych grzejnikach są wersje z podłączeniem od boku i z dołu. Dla wybrednych wytwarzane są modele z płaską frontową płytą – Plan Higien. Grzejniki te istnieje możliwość zamówić w kolorze. Grzejniki z możliwością łatwego czyszczenia doskonale sprawdzają się w szpitalach,przychodniach, basenach, gabinetach lekarskich czyli tam, gdzie higiena jest szczególne ważna.
Kategorie