Kategorie
Bez kategorii

Podgrzewacz wody do gastronomii

Podgrzewacze wody stosowane w gastronomii powinny posiadać dużo większą efektywność c.w.u. niż te zainstalowane w domach. W miejscach takich ważne jest przede wszystkim nagrzanie dużej ilości wody w krótkim czasie. Zasobnikowe ogrzewacze Junkers model S posiadają własny palnik oraz podgrzewają wodę w zintegrowanym bojlerze. Zapewniają natychmiastowy dostęp do c.w.u. i umożliwiają użytkowanie jej w paru punktach jednocześnie. Produkowane są w wersji stojącej o poj. 115, 155 oraz 195 l. Wymagają instalacji w pomieszczeniu o odpowiedniej powierzchni ze sprawną wentylacją. Do pomieszczeń o słabej wentylacji dedykowane są ogrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o mocy kolejno 42 oraz 50 kilowatów. Wyposażone są w zamkniętą komorę spalania dzięki czemu można je zabudować w szafce. Dodatkowo CelsiusPUR działa w trybie kondensacji co jest związane z większymi oszczędnościami gazu. Urządzenia te wytwarzają ciepła wodę w sposób ciągły w trakcie przepływu wody. Sensor temperatury przesyła dane o zakresie przepływu a inne sensory zapewniają monitorowanie temperatury na wlocie oraz wylocie.Pojemnościowe czy przepływowe ogrzewacze wody na GAZ Junkers o dużej efektywności gwarantują komfort c.w.u. w każdym punkcie restauracyjnym.